sensoriailibre.lt@gmail.com

Istorijos apie išskirtinius Lietuvos diabetikus

Istorijos apie išskirtinius Lietuvos diabetikus

Lietuva turi daugybę išskirtinių žmonių, kuriems teko susidurti su diabetu, tačiau šie trys yra ypač žinomi:
Juozas Kazickas – Lietuvos Amerikiečių bendruomenės vadovas, filantropas ir diabetas. Kazickas, kuris 1921 m. gimė Panevėžio mieste, nuo 1951 m. gyveno JAV, kur tapo sėkmingu verslininku ir labdaros organizacijos „Lietuva”. Jkūrėju. Jis taip pat turėjo tipo 1 diabetą nuo vaikystės ir dėl to stipriai prisidėjo prie diabeto tyrimų ir gydymo finansavimo JAV ir Lietuvoje.
Diana Norkienė – Lietuvos kultūros ministerija, kuri 2019 m. buvo diagnozuota su tipo 1 diabetu. Nepaisant ligos, ji tęsė savo darbą ministerijoje ir taip pat tapo viešojo kalbėjimo atstove diabeto tema, skatinant sveiką gyvenseną ir sveikatos priežiūrą sergant cukriniu diabetu.
Rimantas Kėželis – Lietuvos triatlonas, kuris 2010 m. buvo diagnozuotas su tipo 1 diabetu. Nepaisant sunkumų, Kėželis tęsė savo sportinę karjerą ir tapo sėkmingu diabetu valdančiu sportininku. Jis taip pat tapo ambasadoriumi diabetui kontroliuoti ir skatino kitus sergančius diabetu žmones tęsti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.
Šie išskirtiniai žmonės yra tik keli iš tūkstančių Lietuvos diabetikų, kuriems teko susidurti su šia liga. Jų istorijos yra motyvuojančios ir rodo, kad gyvenimas su diabetu gali būti visiškai įmanomas su tinkama sveikatos priežiūra ir sveiku gyvenimo būdu.
Mūsų svetainė https://sensoriailibre.lt/
Krepšelis0
There are no products in the cart!
Tęsti apsipirkimą
0
X