sensoriailibre.lt@gmail.com

Diabeto apyrankė. Kodėl svarbu ją nešioti?

Diabeto apyrankė. Kodėl svarbu ją nešioti?

Kiekvienas žmogus, kurio gyvenimas glaudžiai susietas su cukriniu diabetu, ar tai būtų 1-ojo ar 2-ojo tipo cukrinis diabetas, turėtų nuolatos segėti diabeto apyrankę. Cukrinis diabetas, nors ir gerai kontroliuojamas ir atidžiai prižiūrimas, vis dėl to yra nenuspėjama liga, kuri dažnai sukelia įvairių organizmo būsenų ir komplikacijų dėl cukraus kiekio kitimo kraujyje.

Cukrinio diabeto identifikavimo apyrankė ypač svarbi tiems, kurie naudoja insuliną ir kitus vaistus, galinčius mažinti cukraus kiekį kraujyje. Hipoglikemija, kai cukraus kiekis kraujyje žymiai sumažėja, ir kitos organizmo būsenos, iššauktos cukrinio diabeto, gali ištikti bet kuriuo metu, kai mažiausiai to tikimasi. Todėl, jeigu tokiais atvejais negalėsite padėti sau pats ar suteikti būtinos informacijos žmonėms, teikiantiems pagalbą jums, diabeto apyrankė gali tapti vieninteliu informacijos šaltiniu apie tai, kad jums diagnozuotas cukrinis diabetas.

Diabeto apyrankė padės nustatyti, dėl kokių priežasčių jums reikalinga pagalba

Kai kurių organizmo būsenų ir komplikacijų, atsiradusių dėl cukrinio diabeto, požymiai gali būti labai panašūs į kitų sveikatos sutrikimų ir ligų simptomus. Pavyzdžiui, dėl ištikusios hipoglikemijos žmogų gali apimti silpnumas, jam gali imti drebėti rankos, jis gali nesiorientuoti aplinkoje, sunkiai ir nerišliai kalbėti ir netgi prarasti sąmonę. Laiku nesiėmus reikalingų veiksmų, tokia būsena gali būti labai pavojinga ne tik cukriniu diabetu sergančiojo sveikatai, bet ir jo gyvybei.

Deja, panašūs požymiai taip pat dažnai pastebimi ir tada, kai apsinuodijama alkoholiu ar narkotinėmis medžiagomis. Todėl tokiais atvejais tik identifikavimo apyrankė gali informuoti, kad jums diagnozuotas cukrinis diabetas ir jums reikalinga pagalba būtent dėl šios ligos sukeltų komplikacijų.

Ypatingai svarbu, kad cukrinio diabeto apyrankę nešiotų vaikai, kuriems diagnozuotas 1-ojo tipo cukrinis diabetas

Nesvarbu, kokio amžiaus jūsų vaikas ir kaip aktyviai jūs dalyvaujate jo gyvenime ir diabeto priežiūroje, neišvengiamai būna tokių momentų, kai vaikas nėra kartu su jumis.

Neturi reikšmės, ar jūsų vaikas mokykloje, darželyje, draugo namuose ar užsiima kokia kita veikla, kurioje jūs nedalyvaujate kartu, visada gali nutikti kas nors nenumatyto. Tuomet bus labai svarbu, jog aplink esantys žmonės galėtų kaip tik įmanoma greičiau ir paprasčiau gauti informaciją apie tai, kad jūsų vaikas serga cukriniu diabetu.

Tuo labiau, jei atsitiktų taip, kad vaikas dėl savo būsenos negalėtų pats paaiškinti, kas vyksta su juo ir kaip jam reikėtų padėti. Tokiais atvejais tik identifikavimo apyrankė informuotų apie cukrinį diabetą ir tik jos dėka jūsų reikalinga pagalba vaikui būtų suteikta žymiai greičiau.

Diabeto apyrankė padės užtikrinti, kad jums bus suteikta tinkama pagalba

Kritinėse situacijoje laikas, per kurį bus suteikta reikalinga pagalba, tampa esminiu. Taip pat reikėtų paminėti, kad greitosios medicinos pagalbos personalas yra apmokytas pirmiausia patikrinti, ar žmogus, kuriam teikiama pirmoji medicininė pagalba, segi identifikavimo apyrankę ar kitas identifikavimo priemones ant riešo ar kaklo.

Taigi labai svarbu, kad, pirma, cukriniu diabetu sergantysis segėtų diabeto apyrankę. Antra, identifikavimo apyrankė turėtų būti lengvai atpažįstama ir prieinama. Ir, trečia, informacija ant apyrankės turėtų būti perteikta aiškiai ir suprantamai. Priešingu atveju gali atsitikti taip, kad jums padedantys aplinkiniai žmonės ar greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, neradę informacijos apie jums diagnozuotą cukrinį diabetą, tiesiog negalės suteikti jums tuo metu reikalingiausios pagalbos.

Diabeto apyrankė padės jaustis saugiau ir mėgautis gyvenimu nepaisant cukrinio diabeto

Cukrinio diabeto diagnozė neturėtų būti tas veiksnys, kuris neleistų žmogui užsiimti jo mėgstamomis veiklomis, keliauti ir, apskritai, gyventi visavertį gyvenimą. O kad tai būtų galima lengviau pasiekti, įvairių šalių cukrinio diabeto organizacijos, tarp jų ir Lietuvos diabeto asociacija, rekomenduoja imtis papildomų atsargumo priemonių, tarp kurių įvardijama ir indentifikavimo apyrankė.

Pagal cukrinio diabeto organizacijų rekomendacijas, diabeto apyrankę reikėtų nešioti visur ir visada, ir segėti taip, kad ją būtų galima lengvai ir greitai pastebėti. Patariama vengti nusiimti identifikavimo apyrankę ir nepamiršti pasirūpinti papildoma diabeto apyranke, ypač tada, kai išeinate iš namų ar išvykstate į kelionę.

Segėdami cukrinio diabeto identifikavimo apyrankę galėsite jaustis saugiau ir ramiau bet kuriose gyvenimo situacijose, nes žinosite, kad nutikus nenumatytoms situacijoms dėl cukrinio diabeto sulauksite jums reikalingos ir tinkamos pagalbos.

Diabeto apyrankė gali tapti jūsų gyvenimo būdo ir stiliaus dalimi

Ilgą laiką tiek identifikavimo apyrankės, tiek kitos identifikavimo priemonės buvo gaminamos taip, kad atliktų pagrindinę savo funkciją – informuotų aplinkinius apie apyrankę seginčio žmogaus turimus sveikatos sutrikimus. Todėl šios priemonės dažnai būdavo neišvaizdžios, nepatogios ir netgi nemalonios nešioti prie kūno.

Pastaruoju metu identifikavimo apyrankės ir kitos identifikavimo priemonės vis dažniau įgauna aksesuarų pavidalą, ir jas galima pritaikyti ne tik kasdieniniame gyvenime, bet ir pasipuošti ypatingomis akimirkomis. Priklausomai nuo to, kokiomis veiklomis užsiimate ar planuojate užsiimti, jūs galite pasirinkti diabeto apyrankės dizainą, modelį, spalvą ir medžiagas, iš kurių pagamintos apyrankės.

Sportuojate ar užsiimate kita aktyvia veikla – galbūt jums būtų patogiausia diabeto apyrankė, pagaminta iš silikono ar „paracord“ virvės? Planuojate praleisti vakarą mieste – gal labiausiai tiktų diabeto apyrankė, deranti su kitais jūsų aksesuarais? Išleidžiate savo vaiką pas draugus į svečius – galbūt jam reikėtų užsegti ryškią ir ypač lengvai atpažįstamą diabeto apyrankę?

Diabeto apyrankių įvairovė suteikia galimybę pasirinkti ne tik tinkamiausią identifikavimo apyrankę jūsų gyvenimo būdui, bet ir turėti keletą apyrankių, kurios būtų segimos įvairiausiomis gyvenimo situacijomis.

Cukrinis diabetas nėra kažkas gėdingo ar tai, ką reikėtų slėpti nuo kitų žmonių. Ši liga iš šono net nepastebima, tačiau laiku nesuteikus reikalingos ir tinkamos pagalbos dėl cukrinio diabeto iššauktų negalavimų gali kilti labai neigiamų padarinių sveikatai. Todėl neturėtų kilti jokių abejonių ir klausimų, kodėl cukrinio diabeto identifikavimo apyrankė nėra svarbi ir neturi būti nešiojama. Anaiptol, nuolatinis diabeto apyrankės segėjimas gali ne tik apsaugoti jus, bet ir išgelbėti jūsų gyvybę.

Mūsų svetainėje yra didžiulis apyrankių pasirinkimas žemomis kainomis: http://sensoriailibre.lt/product-category/akcesoria/

 

Krepšelis0
There are no products in the cart!
Tęsti apsipirkimą
0
X